KEHITYSYHTEISTYÖ

Suomen YMCA on aloittanut kehitysyhteistyön tekemisen jo 1970-luvulla Gambiassa. Tänä päivänä keskitymme kehitysyhteistyössämme Syyrian kriisin
negatiivisten vaikutusten lieventämiseen Libanonissa. Gambiassa ja Libanonissa teemme kehitysyhteistyötä pääosin paikallisten YMCA-toimijoiden kanssa, mikä tarkoittaa sitä, että apu menee perille vieläpä tuttujen henkilöiden kautta.

840SILTAA

DIMBALANTE

Auttaminen merkitsee paljon

Helsingin NMKY:n Yökoriksen nuorisotyöntekijälle Dries Vandammelle vapaaehtoistyö Libanonissa 840siltaa-projektissa oli henkilökohtaisesti suuri ja merkityksellinen kokemus.

”Paikan päällä auttaminen merkitsi minulle todella paljon”, Dries kertoo.
Dries on työskennellyt pakolaisten parissa kotimaassaan Belgiassa sekä tällä hetkellä Suomessa, mutta hän kokee, että alkaa vasta ymmärtää todellista tilannetta.
”Kun pystyt nähdä, tuntea ja koskettaa oikeaa arkea pakolaisleirillä, alat ymmärtää, kuinka vaikeaa elämä on pakolaisille.”

Dries kertoo, ettei hänellä ollut vierailulle suuria odotuksia. Hänen toiveensa oli saada edes yksi lapsi hymyilemään. Driesin kokemuksen mukaan pakolaisleirin lapsilla oli todellinen tarve saada vain olla lapsia ja pelailla yhdessä. Lapset ja nuoret joutuvat kokemaan kamalia hetkiä pakolaisleireillä ja tilanteen pakottamana lapsuus jää usein kovin lyhyeksi.

Fatoun tarina

Kun pääsin mukaan hankkeen Afterschool-toimintaan, olin todella innostunut siitä, sillä olen aina ollut kiinnostunut oppimisesta. Olen 17-vuotias enkä voisi kuvitella enää elämää ilman koulua. Rakastan lukemista ja kirjoittamista. Olen myös ymmärtänyt, että koulutus on avain elämässä menestymiseen. Toiminnan erilaisten aktiviteettien, kuten urheilemisen, esitelmien ja interaktiivisten pelien kautta olen saanut itsevarmuutta ja urheilun tärkeäksi osaksi elämääni. Toiminnassa mukana oleminen on auttanut minua tulemaan vastuulliseksi ihmiseksi – olen oppinut tekemään päätöksiä varmemmin sekä ymmärtämään itseäni paremmin. Olen oppinut asettamaan tavoitteita elämääni enkä malta odottaa, että saavutan unelmani. Arvostan mentoreiltani saamia motivaatiopuheita ja inspiroivia ja mahtavia oppeja. Kiitos!

Dimbalante project 2017
YMCA Finland & Gambia