Finymca-johtajuuskoulutus

FINYMCA-johtajuuskoulutus – ota seuraava askel YMCA-polulla

FINYMCA on vaikuttamisesta ja johtamistaitojen kartuttamisesta kiinnostuneille järjestömme nuorille aikuisille tarkoitettu koulutus. Kaksivuotisen koulutuksen aikana vahvistamme osallistujien johtamisen ja organisoinnin taitoja, syvennymme järjestömme toimintaan Suomessa ja maailmalla sekä koulutamme yhdistystoiminnan ja vaikuttamisen saloihin. Kurssilta valmistuneena sinä voit olla seuraava jäsen paikallisyhdistyksesi, tai vaikka YMCA:n Maailmanliiton, hallituksessa.

Haku syksyllä 2024 alkavaan FINYMCA-ryhmään on nyt auki. HAE FINYMCA-JOHTAJUUSKOULUTUKSEEN viimeistään 30.4.2024.

KYSY LISÄÄ FINYMCA -KOULUTUKSESTA

 

FINYMCA-koulutuksessa saat

  • oppia johtamisen ja organisoinnin taitoja
  • tunnistaa vahvuutesi ja vahvistaa taitojasi
  • verkostoitua Suomessa ja muissa maissa asuvien YMCA-nuorten kanssa
  • oppia rauhasta ja kestävästä kehityksestä
  • syventyä järjestömme toimintaan paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti

 

Koulutuksen tavoite

Tavoitteena on tukea ja kehittää nuorten johtajuus- ja vaikuttamistaitoja sekä valmiuksia osallistua eri yhteiskunnan tasoilla tehtävään päätöksentekoon.

Koulutuksen käyneenä sinä voit olla seuraava jäsen paikallisyhdistyksesi, tai vaikka YMCA:n Maailmanliiton, hallituksessa. Voit hyödyntää koulutuksessa kertynyttä osaamistasi järjestötyöstä, rauhanrakentamisesta tai viestinnästä myös opiskelu- tai työelämässä. Hyvillä keskustelutaidoilla ja ymmärryksellä eri aihepiireistä on myös aina hyötyä.

 

Mitä koulutuksessa tehdään ja kuinka usein tapaamisia on?

Tutustuminen paikallisyhdistysten, Liiton ja kansainvälisten YMCA-kumppaneiden työhön on oleellinen osa koulutusta. Koulutus rakentuu syys- ja kevätlukukausiin. Tapaamisia on noin kolme kertaa kaudessa.

Kaudet aloitetaan koko viikonlopun kestävällä koulutuksella, lisäksi vierailemme osallistujien paikallisyhdistyksissä sekä osallistumme Suomen NMKY:n Liittojen vuosikokouksiin.

Jokainen osallistuja valmistelee viimeisen vuoden aikana lopputyön, jonka voi toteuttaa esimerkiksi oman paikallisyhdistyksen tarpeisiin. Päätösmatka tiivistää koko koulutuksen aikana opitut asiat.

 

Mitä aiheita FINYMCA-koulutuksessa käsitellään?

Noin 120 maassa toimivan nuorisojärjestömme toiminta on moninaista ja koulutuksen sisällöt ammennetaan esimerkiksi järjestömme toiminnoista ja niiden tematiikasta.

Paikallistason toiminta tulee tutuksi vierailuilla paikallisyhdistyksiin. Valtakunnallista työtä esittelemme kotimaan hankkeiden, kehitysyhteistyöohjelman sekä niihin liittyvien aiheiden, kuten rauhantyö ja mielen hyvinvointi, kautta. Vahvistamme kokemusta siitä, että olemme osa suurempaa, maailmanlaajuista YMCA perhettä tutustumalla esimerkiksi Euroopan YMCA:n ja YMCA Maailmanliiton rooleihin.

Lisäksi koulutuksen aikana opit esimerkiksi yhdistystoiminnasta ja projektisuunnittelusta sekä vahvistetaan johtamisen ja organisoinnin taitoja.

 

Miten paljon koulutus maksaa?

Koulutus on pääosin maksuton. Ohjelmaan kuuluvien tapaamisten matka- ja majoituskulut korvataan. Tapaamisten yhteydessä tarjoamme osallistujille ruokailut, kuten aamupalan ja lounaan. Loppumatkan omavastuu on noin 150–250 € ja siihen voi hakea tukea omasta paikallisyhdistyksestä.

 

Kuka ja miten voi hakea koulutukseen?

Johtajuuskoulutus on tarkoitettu 18–27-vuotiaille aktiivisesti YMCA-toiminnassa mukana oleville nuorille. Voit olla esimerkiksi koripallon harrastaja, työskennellä valmentajana tai leireillä isosena tai ehkä olet osallistunut paikallisyhdistyksesi ryhmäohjaaja- tai johtajuuskoulutukseen.

Toivotamme tervetulleeksi kaikki sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, alkuperästä, uskonnosta tai koulutustaustasta riippumatta.

Huomaathan, että haku koulutukseen edellyttää paikallisyhdistyksesi suosituksen.

Haku syksyllä 2024 alkavaan FINYMCA-ryhmään on nyt auki. Hae FINYMCA-johtajuuskoulutukseen viimeistään 30.4.2024.

 

Milloin seuraava koulutus järjestetään?

Koulutuksia järjestetään noin kahden vuoden välein. Seuraava ryhmä aloittaa syksyllä 2024. Hae mukaan FINYMCA-johtajuuskoulutukseen viimeistään 30.4.2024.

Tiedämme, että odottavan aika on pitkä. Ennen seuraavan koulutuksen alkamista voit liittyä osaksi YMCA Peacemakers -verkostoa.

 

Ota yhteyttä

Kaisa Strömberg
Kansainvälisen työn ja vapaaehtoistoiminnan suunnittelija
kaisa.stromberg@ymca.fi
041 544 8292

Parasta ovat ihmiset ja oma kehittyminen

Tärkeimmät asiat koulutuksessa ovat uudet upeat ihmiset ja oma kehittyminen. Olen huomaamattani kehittynyt paremmaksi nuorisoalan ammattilaiseksi, tullut omatoimisemmaksi ja saanut uskoa omiin kykyihini.

Koulutuksessa todella panostetaan nuoriin ja siihen, että saamme mahdollisuuksia kehittyä ja toimia. Meidän ryhmässä on niin hienoja ihmisiä, joilta olen oppinut paljon elämästä ja työstä. Tiesin alusta alkaen, että tämä on elämäni yksi hienoimmista kokemuksista.

– Mirjami Kallinen

Finymca Mirjami 2

Varmuutta toimintaan ja tavoitteisiin FINYMCA:sta

Porin nyrkkeilijälupaus Topias osallistui FINYMCA-koulutukseen valmentajansa kannustamana. Koulutuksen myötä Topias on tutustunut YMCA-liikkeisiin Ruotsissa ja Makedoniassa. Koulutuksen jälkeen Topias opiskeli liikuntaneuvojaksi ja suunnitteli nyrkkeilyvalmentamisen ja vapaaehtoistyön yhdistämistä.

Koulutus on vahvistanut mun itsevarmuutta ja tuonut varmuutta omaan tekemiseen.

– Topias Vaittinen