YMCA Peacemakers -verkosto

YMCA Peacemakers on rauhasta ja kestävästä tulevaisuudesta kiinnostuneille nuorille aikuisille tarkoitettu avoin ja maksuton verkosto. Tapaamisissa käsitellään ajankohtaisia nuorten elämään vaikuttavia ilmiöitä, kuten ilmastokriisiä, ihmisoikeuksia ja rauhaa. YMCA Peacemakers -toiminnassa saat mahdollisuuden jakaa ideoita, oppia uutta, tutustua muihin nuoriin sekä päästä vaikuttamaan.

TULE YMCA PEACEMAKERS -TOIMINTAAN >>

 

YMCA Peacemakers -jäsenenä saat

  • edistää rauhaa yhdessä muiden nuorten kanssa
  • oppia rauhanrakentamisen taitoja
  • osallistua Suomen NMKY:n Liiton ilmastotyön kehittämiseen
  • viestiä ja vaikuttaa ilmastokysymyksissä
  • oppia vaikuttamaan yhteiskunnassa
  • osallistua kestävää kehitystä edistäviin tapahtumiin ja koulutuksiin
  • mahdollisuuden oppia järjestämään tapahtumia
  • saat tietää ensimmäisten joukossa tapaamisista sekä YMCA:n kansainvälisistä koulutuksista ja tapahtumista
  • verkostoitua muissa maissa asuvien YMCA Peacemakers -nuorten kanssa

 

Toiminnan tavoite

Rauha ja nuorten tärkeä rooli aktiivisina kansalaisina on olennainen osa YMCA Peacemakers -toimintaa. Tavoitteemme on tukea nuorten rauhanrakentamisen ja vaikuttamisen taitoja sekä edistää heidän edustusta ja osallisuutta päätöksenteossa.

 

Mitä tapaamisissa tehdään ja kuinka usein niitä on?

Kaikkien mukana olevien toiveet ja ideat otetaan huomioon, pääset siis suunnittelemaan toimintaa yhdessä ryhmän kanssa.

Tapaamisissa lisäämme tietoisuutta ja ymmärrystä globaaleista aiheista kuten eriarvoisuudesta, köyhyydestä sekä muista maailmanlaajuisesti vaikuttavista ilmiöistä keskustelujen ja vierailuiden kautta.

Tapaamisia järjestetään parin kuukauden välein yleisesti ottaen pääkaupunkiseudulla. Teemme yhteisiä vierailuita esimerkiksi Maailma kylässä -festivaaleille ja ajankohtaisiin näyttelyihin tai katsomme dokumenttielokuvia. Tapaamisia on järjestetty myös Turussa ja Tampereella.

 

Mitä aiheita YMCA Peacemakers -verkostossa käsitellään?

Toiminnan kattoteemana on YK:n päätöslauselma 2250, Nuoret, rauha ja turvallisuus. Temaattinen sisältö linkittyy tiiviisti myös kehitysyhteistyöohjelmaamme.

Ryhmän jäsenet saavat valita vuosittain teeman, jonka ympärille toiminta suunnitellaan. Vuoden aiheena voi olla esimerkiksi nuorten tietoisuuden lisääminen omista oikeuksista, rauhan edistäminen tai ilmastokriisin vaikutuksiin sopeutuminen.

Osana verkostoa toimii myös YMCA Peacemakers -ilmastoryhmä, jonka tehtävänä on tukea ilmastotyömme kehittämistä ja toteuttaa ilmastoon liittyvää viestintää. Ilmastoryhmän kattoteemana on ilmastokriisi ja sen vaikutukset. Ilmastoryhmä järjestää tapahtumia ja koulutuksia, kirittää YMCA:n ilmastotyötä ja suunnittelee tapoja vaikuttaa YK:n järjestämässä COP-ilmastokokouksessa.

 

Miten paljon osallistuminen maksaa?

Maksamme matka- ja majoituskulut muilta paikkakunnilta tuleville. Tapaamisten yhteydessä tarjoamme osallistujille lounaan tai välipalan.

 

Haluatko tehdä vapaaehtoistyötä?

YMCA Peacemakers -ryhmässä sinulla on mahdollisuus tehdä vapaaehtoistyötä. Vapaaehtoisena työskentely kehittää yhteistyökykyjäsi ja syventää osaamistasi kokonaisuuksien organisoinnissa kuten ryhmätapaamisten ja tapahtumien järjestelyissä.

Vapaaehtoisena pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan työpajoja, koulutuksia tai vaikuttamistyötä. Voit saada tekemästäsi vapaaehtoistyöstä merkinnän ansioluetteloosi.

Dokkarikerho on esimerkki vapaaehtoisten organisoimasta toiminnasta. Tapaamisia järjestetään eri kaupungeissa ja kunkin dokkarikerhon järjestämisestä vastaa 1-2 vapaaehtoista.

 

Kansainvälinen YMCA Peacemakers -verkosto

YMCA Peacemakers -verkosto toimintaa on useissa eri maissa. Meidän kumppanimme ovat paikalliset YMCA:t Etiopiassa, Gambiassa, Keniassa, Libanonissa ja Palestiinassa sekä Afrikan YMCA:n Liitto, Africa Alliance of YMCA. Teemme yhteistyötä myös eurooppalaisten ja pohjoismaisten YMCA -toimijoiden kanssa.

Jäsenenä sinulla on mahdollisuus verkostoitua kumppanimaiden nuorten kanssa ja rakentaa globaalia YMCA Peacemakers -yhteisöä järjestämillämme opintomatkoilla.

Kumppanimaidemme vapaaehtoiset nuoret edistävät rauhaa monin eri tavoin.

Keniassa nuoret toteuttavat kampanjoita ja avoimia tapahtumia, joissa lisätään tietoisuutta nuorten oikeuksista ja rauhasta. Gambian vapaaehtoiset tekevät vaikuttamistyötä erityisesti laittomaan siirtolaisuuteen liittyen sekä nuorten osallistamisen merkityksestä rauhantyössä. Palestiinassa nuoret edistävät omissa yhteisöissään oman ikäluokkansa sekä vammaisten oikeuksia.

 

 

Tule mukaan toimintaan

Liity osaksi YMCA Peacemakers -verkostoa ja saat tietoa tapaamisista ensimmäisten joukossa. Jäsenyys ei ole sitova.
Kysy lisää YMCA Peacemakers -ilmastoryhmän toiminnasta.

 

Ota yhteyttä

Kaisa Strömberg
Kansainvälisen työn ja vapaaehtoistoiminnan suunnittelija

kaisa.stromberg@ymca.fi
041 544 8292

Kysy lisätietoja YMCA Peacemakers toiminnasta tai hoida jäsenrekisteriin liittyviä asioita kuten osoitteenmuutoksen tai jäsenyyden irtisanomisen.