CHANGE AGENT

Change Agent -koulutus on YMCA:n Maailmanliiton järjestämä johtajuuskoulutus nuorille YMCA-vapaaehtoisille sekä työntekijöille. Koulutuksen tarkoitus on voimistaa nuoria johtajia muutoksentekijöiksi heidän omissa yhteisöissään.

YMCA Change Agents

Muutosagentit ovat vapaaehtoisia ja/tai työntekijöitä YMCA-yhdistyksistä eri puolilta maailmaa. Koulutuksen on tarkoitus vahvistaa YMCA-toimintaa ja auttaa useampia nuoria.

Muutosagentit osallistuvat innovatiivisiin ja elämää mullistaviin kokemuksiin, jotka sisältävät verkkotyöskentelyä, koulutuksia, mentorointia ja paikallisia projekteja nuorten palveluiden kehittämiseen liittyen. Agentit oppivat hyödyllisiä taitoja, joilla he voivat muuttaa YMCAta ja omaa yhteisöä sekä saada kontakteja nuorten johtajien kansainvälisessä verkostossa.

Vuodesta 2014 alkaen, 350 nuorta on valmistunut muutosagentiksi, ja he johtavat muutosta 67 eri maassa ympäri maailmaa. Muutosagentit ovat aktiivisia ja heidän projektit todella muuttavat maailmaa.

Ihmiset ympäri maailman ovat samanlaisia

Aloitin kaksivuotisessa Change Agent -koulutuksessa kevättalvella 2017. En tiennyt koulutuksesta paljoa ennakkoon, mutta odotin tulevani osaksi suurta kansainvälistä perhettä ja saavani syvemmän ymmärryksen YMCA:n toiminnoista.
Pian olin ensimmäisellä koulutusmatkalla Ranskassa tutustumassa muihin muutosagentteihin ja YMCA-maiden toimintaan sekä Euroopan YMCA:n hallinnolliseen puoleen.

Olen oppinut koulutuksessa YMCA:sta paljon, mutta tärkeimpänä oppina ja havaintona pidän sitä, että ihmiset ympäri maailman ovat pohjimmiltaan samanlaisia ja haluavat muuttaa maailmaa parempaan päin. Tämä yhdistää etenkin meitä muutosagentteja.

Koulutus on ollut äärimmäisen inspiroiva. Yksi ainutlaatuinen kokemus oli vierailu Portugalin parlamenttiin, jossa pidimme paneelikeskustelun ja haastoimme poliitikkoja toimimaan nuorten aseman parantamiseksi.

On ollut kiehtovaa kuulla muutosagenttien kertomuksia esimerkiksi Pääsiäissaarten kulttuurista, Singaporen nuorten mielenterveysongelmista ja kosovolaisten vaikeuksista saada viisumeita.
Aidot kohtaamiset ja syvälliset keskustelut muiden muutosagenttien kanssa ovat olleet parhaimpia hetkiä, ja ne ovat rikastuttaneet minun maailmankuvaani ja luoneet uusia ystävyyssuhteita.

Suosittelen Change Agent -koulutusta ennen kaikkea niille, jotka etsivät uutta tekemistä ja uusia haasteita YMCA:n parissa. Odotukseni ja toiveeni koulutusta kohtaan kävivät toteen ja matkoilla on vallinnut lämmin yhteisöllinen tunnelma