Change Agents

Change Agent -koulutus on YMCA:n Maailmanliiton järjestämä johtajuuskoulutus nuorille YMCA-vapaaehtoisille ja työntekijöille. Koulutuksen tarkoitus on valtauttaa nuoria johtajia muutoksentekijöiksi heidän omissa yhteisöissään.

YMCA Change Agents

Muutosagentit ovat vapaaehtoisia ja työntekijöitä YMCA-yhdistyksistä eri puolilta maailmaa. Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa YMCA-toimintaa ja valtauttaa nuoria

Muutosagentit osallistuvat innovatiivisiin kokemuksiin, jotka sisältävät online-työskentelyä, koulutuksia, mentorointia ja paikallisia projekteja nuorten palveluiden kehittämiseen liittyen. Agentit oppivat taitoja, joita he voivat hyödyntää YMCA:n ja oman yhteisön kehittämisessä sekä verkostoitua nuorten johtajien kansainvälisessä yhteisössä.

Vuodesta 2014 alkaen 350 nuorta 67 maasta on valmistunut muutosagenteiksi. 

The YMCA Change Agent programme is a global leadership development programme

Ihmiset ympäri maailmaa ovat samanlaisia

Aloitin kaksivuotisessa Change Agent -koulutuksessa kevättalvella 2017. En tiennyt koulutuksesta paljoa ennakkoon, mutta odotin tulevani osaksi suurta kansainvälistä perhettä ja saavani syvemmän ymmärryksen YMCA:n toiminnoista.

Pian olin ensimmäisellä koulutusmatkalla Ranskassa tutustumassa muihin muutosagentteihin ja YMCA-maiden toimintaan sekä Euroopan YMCA:n hallinnolliseen puoleen.

Olen oppinut koulutuksessa YMCA:sta paljon, mutta tärkeimpänä oppina ja havaintona pidän sitä, että ihmiset ympäri maailman ovat pohjimmiltaan samanlaisia ja haluavat muuttaa maailmaa parempaan päin. Tämä yhdistää etenkin meitä muutosagentteja.

Koulutus on ollut äärimmäisen inspiroiva. Yksi ainutlaatuinen kokemus oli vierailu Portugalin parlamenttiin, jossa pidimme paneelikeskustelun ja haastoimme poliitikkoja toimimaan nuorten aseman parantamiseksi.

On ollut kiehtovaa kuulla muutosagenttien kertomuksia esimerkiksi Pääsiäissaarten kulttuurista, Singaporen nuorten mielenterveysongelmista ja kosovolaisten vaikeuksista saada viisumeita.


Aidot kohtaamiset ja syvälliset keskustelut muiden muutosagenttien kanssa ovat olleet parhaimpia hetkiä, ja ne ovat rikastuttaneet minun maailmankuvaani ja luoneet uusia ystävyyssuhteita.

Suosittelen Change Agent -koulutusta ennen kaikkea niille, jotka etsivät uutta tekemistä ja uusia haasteita YMCA:n parissa. Odotukseni ja toiveeni koulutusta kohtaan kävivät toteen ja matkoilla on vallinnut lämmin yhteisöllinen tunnelma.