Nuoret, rauha & turvallisuus

YK:n päätöslauselma 2250, Nuoret, rauha & turvallisuus, näkee nuoret positiivisina ja aktiivisina muutoksentekijöinä ja rauhanrakentajina. Päätöslauselman keskeisinä tavoitteina on tuoda nuoret mukaan päätöksenteon kaikille tasoille sekä edistää nuorten osallisuutta ja hyvinvointia yhteiskunnissa. Kestäviä ja rauhanomaisia yhteiskuntia ei rakenneta ilman nuoria.

Suomeen perustettiin vuonna 2016 kansalaisjärjestöjen 2250-verkosto, jonka tavoitteena on edistää päätöslauselman toimeenpanoa kotimaassa. Suomen YMCA:n liitto on mukana verkostossa. Suomen aloitteesta päätöslauselma on nostettu myös globaalin YMCA-liikkeen työn ytimeen.

Aloitteesta tähän päivään

Päätöslauselman osa-alueet

Näin Suomen YMCA:n toiminta tukee päätöslauselman eri osa-alueita

Lataa tästä kartoitus Suomen YMCA:n ja paikallisyhdistysten toiminnoista jaoteltuna osa-alueiden alle. Voit ladata kaavion A4-kokoisena tästä.

Tutustu myös avoimeen YMCA Peacemakers -oppimisympäristöön

YMCA Peacemakers on globaaleista kysymyksistä kiinnostuneille nuorille tarkoitettu avoin valtakunnallinen verkosto, jonka kautta kerrotaan erilaisista vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksista sekä keskustellaan ajankohtaisista aiheista.

Lisätietoja:
Kansainvälisen työn asiantuntija Milla Mäkinen, milla.makinen@ymca.fi +358 40 867 1609