Rauhan eteen on tehtävä jatkuvasti töitä. Toisaalta työ luo uskoa tulevaan ja auttaa ylläpitämään rauhaa. Tuemme nuorten

ammatillista koulutusta ja yrittäjyyttä Gambiassa. Näin luomme edellytyksiä tulevaisuuden rakentamiselle sekä yhteiskuntarauhalle. Hanke toteutetaan vuosina 2019–2022.

Korkea nuorisotyöttömyys ja näköalattomuus ovat johtaneet siihen, että moni gambialainen nuori on lähtenyt hengenvaaralliselle matkalle salakuljettajien mukaan kohti Eurooppaa. Tuhansia nuoria on palannut vapaaehtoisesti tai karkotettuina takaisin Gambiaan. Palaavien nuorten haasteellinen integroituminen on todellinen yhteiskuntarauhan uhka pienelle maalle. Suomen ja Gambian YMCA:t haluavat auttaa paikan päällä.

 

Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa palanneiden ja muiden haavoittuvassa asemassa olevien nuorten sopeutumista ja toimeentulon mahdollisuuksia. Hanke edistää taloudellista itsenäisyyttä ja luo erilaisia mahdollisuuksia ammatti- sekä yrittäjyystaitoja kehittämällä.

 

 

Vaikuttamistyöllä pyritään myös hillitsemään laitonta maastamuuttoa ja kohtaamaan satoja nuoria ja heidän yhteisöjään.

 

Lisäksi YMCA peacemakers -ryhmä kokoaa nuoria yhteen rauhanomaisen vaikuttamistyön pariin. YK:n päätöslauselma 2250 – Nuoret, rauha ja turvallisuus on keskeinen työkalu.

 

Hankkeen toteuttaa Suomen YMCA ja Gambian YMCA, joiden kumppanuus on alkanut 40 vuotta sitten.

 

 

 

"Menetin kaiken Libyassa, kun yritin päästä Eurooppaan.
Ystäväni kuoli ja olin ainut, joka palasi takaisin Gambiaan.
Haluan yrittää pärjätä tässä maassa YMCA:n avulla", Dodou kertoo.

Lisätietoja:

kansainvälisen työn suunnittelijalta Milla Mäkiseltä.

Tutustu myös avoimeen YMCA peacemakers -verkostoon, joka on tarkoitettu nuorille, jotka ovat kiinnostuneet kansainvälisistä kysymyksistä. Verkoston kautta kerrotaan erilaisista vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksista sekä keskustellaan ajankohtaisista teemoista. Kantava kattoteema on Nuoret, rauha & turvallisuus.