Suomen YMCA:n Liitto järjestää YMCA Peacemakers -opintomatkan Keniaan 22.10.–1.11.2022

Oletko kiinnostunut ilmastoteemoista ja rauhantyöstä? Hae nyt mukaan opintomatkalle Keniaan niin voit saada mahdollisuuden paneutua ilmastoteemoihin ja rauhantyöhön yhdessä Kenian YMCA:n vapaaehtoisten kanssa!

Matkalla päästään tutustumaan kumppanimme Kenian YMCA:n toimintaan, osallistumaan erilaisiin työpajoihin sekä syventymään Kenian kontekstiin ja työskentelemään yhdessä paikallisten YMCA Peacemakers -vapaaehtoisten kanssa. Kenian YMCA:n Peacemakers-nuoret ovat tehneet aktiivista vaalirauhatyötä sekä lähiyhteisössä että kampuksilla vuoden alusta alkaen. Opintomatkan sekä Kenian YMCA-peacemakereiden vaalien jälkeisen toiminnan teemana on YK:n turvallisuusneuvoston YK:n Nuoret, rauha ja turvallisuus -päätöslauselma ilmastotwistillä. Opintomatkan tavoitteena on tutustua, jakaa osaamista ja suunnitella yhdessä Nuoret, rauha ja turvallisuus -vaikuttamistyötä kunnallisella ja kansallisella tasolla sekä nostaa esiin erityisesti ruohonjuuritason rauhantyötä nuorten lähiyhteisössä.

Matkaa suunnitellaan ja valmistellaan yhdessä sekä Suomen osallistujaryhmän että Kenian YMCA Peacemakers -nuorten kesken torstaina 8.9. kello 17–20 (Teams), tiistaina 13.9. kello 17–19 (Teams Kenian Peacemakers-nuorten kanssa, TBC) ja lauantaina 8.10. Helsingissä.

 

Matkalle voivat hakea mukaan YMCA Peacemakers -verkoston vapaaehtoiset, paikallisyhdistysten nuoret sekä muut ilmastokysymyksistä ja rauhantyöstä kiinnostuneet nuoret. Hakijoilta toivomme kiinnostusta Kenian hankkeen teemoihin (ilmasto & rauhantyö), vaikuttamistyöhön, muiden nuorten kanssa verkostoitumiseen sekä motivaatiota osallistua toimintaan paikallisyhdistyksessä ja/tai YMCA Peacemakers -verkostossa. Ohjelma toteutetaan pääosin englanniksi. Matkalle osallistuminen edellyttää sujuvaa englannin kielen taitoa. Suosimme 18–29-vuotiaita hakijoita.

 

Hae mukaan täyttämällä hakulomake. Hakuaika on 12.–28.8.2022. 

 

Huomioitavaa matkasta:

  • Matkan omavastuu on 250€ ja se sisältää lento-, majoitus-, viisumi- ja ohjelmakulut sekä matkavakuutuksen. Jos omavastuu ei ole sinulle mahdollinen, ota yhteyttä vapaaehtoiskoordinaattoriin Kaisa Strömbergiin (kaisa.stromberg@ymca.fi)
  • Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen
  • Matkalle osallistuja vastaa itse tarvittavista rokotteista (https://www.rokote.fi/kaikki-maat/kenia/)
  • Keniassa maahanpääsyn edellytyksenä on joko täysi rokotussarja (2 rokotetta) tai negatiivinen PCR testitulos (72h ennen matkaa). Mahdollisen PCR-testin kustannukset ovat osallistujan vastuulla.

 

Lisätietoa opintomatkasta saa Inkalta (inka.havanto@ymca.fi) tai Kaisalta (kaisa.stromberg@ymca.fi)

 

Matkaa tuetaan Suomen YMCA:n Liiton avustuksella sekä Suomen ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin.

Kenia Somekortti Option