Y-Scouts syysterveiset 2021 – Johtajaseminaarin tapahtumakirje ja ilmoittautuminen on nyt auki! -sähköposti lippukunnille 16.9.2021

Hei lippukunnat,
Hyvää alkanutta syksyä!

Tässä on liitteenä Y-Scouts syysterveiset -tiedote ja Y-Scouts johtajaseminaarin tapahtumakirje.


Tämän sähköpostin ja tiedostot voi jakaa johtajistolle eteenpäin sekä käsitellä johtajiston seuraavassa kokouksessa.

Tiedotteen sisältö on seuraava:
– Työryhmän terveiset  
– Y-Scouts johtajaseminaari ja edustajainkokous 2021  
– ESG toimintaYMCA:n terveiset
– Viestintä
– Y-Scouts ansiomerkit
– Työryhmän yhteystiedot

Tärkeimmät nostot tiedotteesta:
Y-Scouts johtajaseminaari 2021

Y-Scouts johtajaseminaari tulee jälleen! Tapahtumapaikka vaihtui Jyväskylästä Turkuun ja ehkä olette siitä lukeneet jo somen kautta. Neljäs Y-Scouts johtajaseminaari järjestetään Turussa, Oriniemen Partiomajassa (Ukko Suden tie 20, Turku) 19. – 21.11.2021. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki samoajat, vaeltajat ja aikuiset.Osallistumismaksu on 28 € ja se kattaa ohjelman, ruokailut ja majoituksen. Osallistumismaksu laskutetaan jälkikäteen. Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen Y-Scoutseja ympäri Suomen, jolloin tarjoamme mahdollisuuden verkostoitumiseen sekä uusiin ajatuksiin. Liitteenä on tapahtumakirje, jossa on tarkemmin lisätietoa tapahtumasta. Löydät infon tapahtumasta (tapahtumakirje ja kuksalinkki) myös nettisivuiltamme Toiminnan alta osiosta Tapahtumat. Ilmoittautuminen on nyt avoinna ja viimeinen ilmoittautumispäivä on sunnuntai 31.10.2021. Linkki kuksaan on tässä. 

Edustajainkokous su 21.11.21
Y-Scouts johtajaseminaarissa on sunnuntaina 21.11.2021 klo 10:00 alkaen lippukuntien välinen edustajainkokous. Siellä lippukunnat keskustelevat ja päättävät yhteisistä asioista ja tulevaisuudesta. Lippukunta voi itse päättää kuka osallistujista edustaa heitä edustajainkokouksessa. Jos olet ainut lippukuntasi edustaja, sovithan lippukuntasi kanssa edustamisesta etukäteen. Kokouksen esityslista lähetään lippukunnille ennakkoon. Edustajainkokoukseen voi tulla mukaan myös etänä. Ilmoita sähköpostitse Hannalle, jos lippukuntanne osallistuu kokoukseen etänä.  

YMCA:n terveiset
Nuorten rauhanpalkinto
Suomen YMCA:n liiton Nuorten rauhanpalkinto jaetaan jälleen tulevana syksynä. Rauhanpalkinto on tunnustuspalkinto nuorilta nuorille ja tuo näkyväksi heidän pieniä ja suuria rauhantekojaan. Rauha ymmärretään kokonaisvaltaisena – siksi myös rauhantyö voi näyttäytyä monin eri tavoin. Palkinto myönnetään 29-vuotiaalle tai nuoremmalle henkilölle tai nuorten parissa toimivalle yhteisölle, joka on toiminnallaan tukenut rauhaa. Lisätietoja palkinnosta ja ehdotuksen voi jättää Suomen YMCA:n liiton nettisivuilla. Palkinnon suojelijana toimii edelliskerran tavoin EU-komissaari Jutta Urpilainen. Palkinto jaetaan Hanno Möttölän nimeä kantavassa Helsingin NMKY:n hyväntekeväisyysgaalassa helmikuussa 2022.

YMCA Peacemakers
YMCA Peacemakers on globaaleista teemoista kiinnostuneille nuorille tarkoitettu oppimisympäristö. Järjestämme erilaisia tapahtumia ja koulutuksia sekä tiedotamme kiinnostavista vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksista. Tapahtumissa keskustelemme erilaisista nuorten elämiä globaalisti koskettavista teemoista ja ilmiöistä, kuten esimerkiksi ilmastonmuutoksesta, siirtolaisuudesta, ihmisoikeuksista, nuorten työllisyydestä ja toimeentulosta sekä nuorten roolista kestävän rauhan rakentamisessa.

Tarkista syksyn tulevat tapahtumat tiedotteesta. Ensi viikolla on keskiviikkona 22.9. klo 17.00-19.00  (Zoom) Nuorten rauhanviikon paneelikeskustelu: Pienet ja suuret rauhanteotTuomme esiin näkökulmia rauhanrakentamisen eri tasoilta ja toimijoilta sekä keskustelemme erityisesti nuorten merkityksestä ja osallisuudesta rauhantyöhön Suomessa ja maailmalla. Tapahtuman teemat kytkeytyvät hiljattain julkaistuun Suomen – ja samalla maailman ensimmäiseen, kansalliseen 2250-toimintaohjelmaan, joka korostaa nuorten aktiivista roolia rauhantyön kaikilla portailla. Lisätietoa Facebook-tapahtumasta: https://fb.me/e/FjparWmd   

Instagram-tili @yscoutsfinY-Scoutseilla on oma Instagram-tili @yscoutsfin ja hashtag #yscouts. Tervetuloa seuraamaan tiliä ja muistakaa käyttää hashtagia. Lippukunnat voivat myös “lainata” esim. Oma leirin tai retken ajaksi tiliä ja postata sinne sisältöä tapahtumasta. Tunnukset voi pyytää työryhmän jäseneltä Antilta: antti.afflekt@ymca.fi 

Merkitse jo kalenteriin ensi vuodelle ESG Leadership Training and Seminar-tapahtuma Saksassa, Kölnissä vuonna 17. – 21.8.2022. Lue lisää ESG-toiminnasta täältä. 

Ps. Nettisivuilta löytyy ajankohtaista tietoa mm. työryhmän yhteystiedot, ansiomerkki-info ja avoimet pestit. Nettisivut ovat osoitteessa: https://ymca.fi/Y-Scouts/ Y-Scouts toimintaan ja työryhmään voi lähteä matalalla kynnyksellä mukaan, työryhmälle voi laittaa viestiä ja voidaan jutella lisää ?

Mukavaa syksyä ja nähdään johtajaseminaarissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *