ESG Jamboree 2021

ESG Jamboree on yksi YMCA Euroopan partiojaoston (European YMCA Scouting and Jungschar Group) kansainvälisistä tapahtumista.   Lisätietoa ESG-toiminnasta löydät täältä.

The ESG Jamboree is one of the international events organized by the European YMCA Scouting and Jungschar Group.  More information about the ESG you can find here.

Koronavirustilanteen vuoksi emme päässeet kokoontumaan kesällä 2021 kansainväliselle leirille, mutta partion harrastaminen on läpi vuoden mahdollista ESG-Jamboreen hengessä. Kärkitiimi tarjoaa Not-So-Jamboree – the ESG Program Package -ohjelmapaketin, josta löytyy tekemistä niin etä- kuin lähipartioon. Sen sisältöön kuuluu aktiviteetteja, joita voi suorittaa sekä itsenäisesti, ryhmässä kuin myös kesäleireillä ja -retkillä. Aktiviteetteja on neljässä eri kategoriassa: VIEW, MOVE, GROW & CRAFT.

ESG:n kansainvälinen virtuaalinen iltanuotio (international evening) järjestettiin la 4.9. klo 18.00-18.35.  Iltanuotio toteuttiin livestriiminä, jota pystyi katsomaan itsenäisesti tai partiokavereiden kanssa kololla. Tapahtuma oli englanninkielinen. Kiitos kaikille osallistujille!

Tapahtuman aikana seikkailtiin Euroopassa videoiden kautta, palasimme hetkeksi menneeseen fiilistelemään Leadership Training and Seminar -tapahtumia, leikimme ja lauloimme sekä viihdymme yhdessä koko kansainvälisen partioyhteisömme voimin. 

Toivottavasti olette viihtyneet ESG Jamboreen korvaavan ohjelman parissa. Jaa kokemuksenne ja muista merkitä julkaisuihin ja tarinoihin @esgjamboree, @esgymca ja @yscoutsfin.  Voit käyttää näitä hashtageja julkaisuissa: #esgjamboree #esgymca #ymcaeurope #yscouts  Kaikki merkityt tarinat tai julkaisut tallennetaan ESG Jamboreen tilille kaikkien nähtäville sekä sisältöä julkaistaan ESG:n Facebook-sivulla (ESG European YMCA Scouting and Jungschar Group).

TAPAHTUMAN TAVOITTEET 
Kansainvälisyys – Suomalaisille osallistujille leiri on kansainvälinen partiokokemus, jossa pääsee matalalla kynnyksellä tutustumaan toisiin kulttuureihin ja rakentamaan ystävyyttä yli rajojen. Toisista maista saapuville leiri on suomalainen partiokokemus, jossa maamme partiokulttuuri ja luontosuhde tekevät itsensä näkyviksi.  

Yhteisöllisyys – Leirillä rakennamme yhteenkuuluvuutta ja ystävyyttä yli lippukunta- ja valtiorajojen. Partion ja YMCA:n toimintakulttuurit ovat kaikkialla erilaisia ja loistavat omilla erityispiirteillään, ja samalla meitä yhdistävät jaetut arvot ja tavoitteet. Opimme toisiltamme, sekä eroistamme että yhteneväisyyksistämme. 

Kokemus – Rakennamme leiristä ainutlaatuista kansainvälistä kokemusta, jonka aikana jokainen osallistuja pääsee ylittämään itsensä. Leirille lähdetään seikkailumielellä, ja yhteinen leiri on mahdollisuuksia täynnä.  

TEKIJÄT 
Leiriä järjestämässä on ryhmä partiolaisia suomalaisista YMCA-lippukunnista.
Leirin staabin olemme nimenneet Kärkitiimiksi YMCA:n kolmion mukaan.  Ota yhteyttä sähköpostitse: etunimi.sukunimi@ymca.fi 

Leirinjohtajat: Pyry Nurmilo & Hanna Koskela 
Huoltopäällikkö: Anna-Lea ‘Annis’ Nissi 
Turvallisuuspäällikkö: Antti Kinnunen 
Viestintäpäällikkö: Aalto Puutio 
Talous- ja yhteistyöpäällikkö: Fanny Juusola 
Kansainvälisyyspäällikkö: Hermanni Ahtiainen 
Ohjelmapäälliköt: Sonja Peräkasari & Petra Yrjölä-Salonen 

Staabin tukena leiriä tekemässä toimii myös Y-Scouts työryhmän työntekijä Jari Juhola (YMCA
Tampere).