ESG-päivä ja Y-Scouts johtajaseminaari 25.-27.11.22 Jyväskylässä (sposti lippukunnille 27.10.22)

Hei,

Tässä sähköpostissa on info marraskuun ESG-päivästä ja muistutusta tulevasta Y-Scouts johtajaseminaari-tapahtumasta sekä avoimista pesteistä. Sähköpostin sisällön ja liitteet voi jakaa johtajistolle eteen päin ja käsitellä niitä teidän lippukunnan johtajiston/hallituksen seuraavassa kokouksessa.

ESG-päivä

ESG-päivää vietetään kerran vuodessa, marraskuussa ensimmäisen kokonaisen viikon lauantaina. Päivän tavoitteena on päästä tutustumaan järjestäjämaan partio-ohjelmaan erilaisten toiminnallisten aktiviteettien kautta. Vuorotellen jäsenmaista valittu järjestäjämaa tuottaa ohjelmamateriaalia, jota muiden maiden partiolaiset voivat toteuttaa omissa koloilloissaan. Tämän vuoden ohjelmasta vastaa Unkari, jonne matkustetaan myös ensi vuonna ESG Leadership Training and Seminar -tapahtumaan 16.-20.8.2023.

Pääset tämän vuoden ESG-päivä ohjelmaan tästä linkistä.  Huom! Infosivu on englanniksi. 

Kun klikkaat sivulla esimerkiksi ”games” (leikit) avautuu toinen sivu, jossa on unkarilaisia leikkejä.
Ohjelma sisältää järjestäjämaalle ominaisia lauluja, leikkejä, kädentaitoja ja kokkailua. Jokainen ohjelman suorittanut ryhmä/lippukunta lähettää järjestäjämaan ilmoittamaan osoitteeseen postikortin, jossa voi kertoa, miten päivää vietettiin omassa ryhmässä/lippukunnassa.

Osoitetiedot postikorttia varten:
ESG Day 2022
c/o: Magyarországi Keresztyén Ifjúsági Egyesület
Petőfi Sándor u. 1,
H-8313 Balatongyörök,Hungary

Y-Scouts johtajaseminaari 25.-27.11.2022 Jyväskylässä

Ilmoittautuminen tapahtumaan on käynnissä 4.11.22 asti.
Pääset ilmoittautumaan kuksan kautta tästä. 

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki samoajat, vaeltajat ja aikuiset. Tapahtuma järjestetään Jyväskylän Teerilahdessa Vaajan Valppaiden partiokämpällä (Murtolahdentie 429, 41630 Jyväskylä). 

Tapahtuma on tänä vuonna kaikille ilmainen ja se kattaa ohjelman, ruokailut ja majoituksen. Tuemme myös osallistujien matkakuluja vähintään 1 hlö per lippukunta. Osallistujat voivat hakea vapaamuotoisella sähköpostilla matkatukea Y-Scouts työryhmältä, ota meihin yhteyttä sähköpostitse  y-scouts.tyoryhma@ymca.fi 4.11.2022 mennessä.

Tänä vuonna ohjelmassa on muun muassa kaksi eri työpajaalippukuntien edustajainkokousrentoa yhdessäoloa ja yhteinen iltanuotio sekä tietenkin halutessaan pääsee saunomaan. Ensimmäinen työpaja on johtajiston kiittämisestä ja kannustamisesta. Työpajan pitää Tuija Kautto / Reippaat Pojat.  

Toinen työpaja on  Suomen YMCA:n rauhan työpaja. Rauhan ajatellaan usein tarkoittavan pääasiassa aseellisen konfliktin puuttumista, mutta todellisuudessa se on huomattavasti laajempi käsite, joka koskettaa meitä kaikkia joka päivä. Suomen YMCA:n rauhan työpajassa rauhaa käsitellään kokonaisvaltaisesti ja eri elämän osa-alueilla: mitä rauha tarkoittaa itselle, toiselle tai suomalaiselle yhteiskunnalle. Rauhan työpajan pitää Suomen YMCA:n Liiton kansainvälisen hanketyön ja vapaaehtoistoiminnan suunnittelija Kaisa Strömberg. Lisäksi viikonlopun aikana käydään läpi niin Y-Scoutsien, ESG:n (European YMCA Scouting and Jungschar Group) kuin YMCA:n toimintaa.  

Liitteenä myös uudestaan virallinen tapahtumakirje. 

Y-Scouts työryhmän avoimet pestit 
Y-Scouts työryhmässä on avoimia paikkoja ja voit lähteä mukaan, jos olet kiinnostunut toimimaan Y-Scouts verkostossa. Työryhmässä on auki viestintävastaavan ja kansainvälisyys & ESG:n hallituksen Suomen edustajan pestit. Työryhmän voi liittyä mukaan myös vain jäsenenä ja pesti on mahdollista räätälöidä osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaan. Kysy rohkeasti lisää työryhmän jäseniltä. Pestikuvaukset löydät täältä. 

Jos jostain herää kysyttävää, voit olla yhteydessä työryhmään: y-scouts.tyoryhma@ymca.fi 

Partioterveisin,
Y-Scouts työryhmä
Hanna, Victor, Antti, Banda, Iina ja Jari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *