Y-Scouts kevätkirje -sähköposti lippukunnille 20.4.22

Hei lippukunnat,
Aurinkoista kevättä kaikille!

Tässä on liitteenä Y-Scouts syysterveiset -tiedote tämän sähköpostin ja tiedostot voi jakaa johtajistolle eteenpäin sekä käsitellä johtajiston seuraavassa kokouksessa.

Tiedotteen sisältö on seuraava:

  • Työryhmän terveiset  
  • YMCA:n terveiset 
  • Y-Scouts Kajolla 
  • Y-Scouts johtajaseminaari ja edustajainkokous 2022 
  • ESG – Toiminta 
  • Y-Scouts Ansiomerkit 
  •  Viestintä ja Y-scouts somessa 
  • Työryhmän yhteystiedot

Tässä vielä tärkeimpiä nostoja tiedotteesta!

Y-scouts johtajaseminaari ja edustajainkokous tulee jälleen! 

Tänä vuonna johtajaseminaari järjestetään Jyväskylässä 25. – 27.11.2022. Viikonlopun ohjelma on vielä avoinna ja otamme mielellään vastaan toiveita ohjelmasta. Voit esittää toiveita ja ideoita tapahtumaan vastaamalla kyselyyn tapahtumasta 31.5.2022 mennessä, linkki kyselyyn on tässä.  

Syksyllä toteutamme uuden kyselyn lippukunnille, jonka tuloksia käsitellään johtajaseminaarissa. Kyselyssä  selvitetään lippukuntien tilanteita ja toiveita toiminnasta sekä Y-Scouts verkoston tulevaisuudesta

YMCA maailmanliiton yleiskokous järjestetään Aarhusissa, Tanskassa 3. – 9.7.2022

Paikalle koottu aiemmin tänä vuonna Suomesta delegaatio, joka koostuu niin vapaaehtoisista nuorista, työntekijöistä ja luottamushenkilöistä. Yleiskokous on YMCA:n Maailmanliiton ylin päättävä elin ja se kokoontuu neljän vuoden välein. Yleiskokouksessa linjataan YMCA-liikkeen suunta, käytänteet ja prioriteetit seuraavaksi neljäksi vuodeksi ja valitaan Maailmanliiton hallitus (Executive Committee) ja sen toimihenkilöt (Officers). Maailmanliiton hallitukseen on Suomesta ehdolla Monika Autio (Helsingin NMKY:n hallituksen jäsen & Suomen YMCA:n liittohallituksen jäsen).

ESG Leadership Training and Seminar -tapahtuma (LTS) järjestetään seuraavan kerran Saksassa, Kölnissä 17. – 21.8.2022

Tapahtuman teemana ovat kestävä kehitys, ilmastonmuutos ja yhteisön aktivoiminen toimintaan. 

 Tapahtumaan voivat osallistua kaikki yli 15-vuotiaat kansainvälisyydestä ja tapahtuman teemoista kiinnostuneet. Alle 18-vuotiaille on tapahtumassa tarjolla johtajuuskoulutusta, joka sisältää toiminnallisia työpajoja, maastopelejä ja muuta isäntämaan keksimää hauskaa ohjelmaa. Yli 18-vuotiaat taas tutustuvat tapahtuman teemoihin seminaarin muodossa, mikä tarjoaa mahdollisuuden ajatuksien vaihtoon muiden partiojohtajien kanssa ja tilaisuuden oppia uutta. 

Osallistumismaksu on 120 €, jonka päälle tulee vielä matkakustannukset. Y-Scouts työryhmältä on mahdollista hakea taloudellista tukea matkalle osallistumiseen. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostin liitteenä olevan kuvan kautta joko skannaamalla QR-koodi tai menemällä suoraan sen yllä olevaan osoitteeseen, ja se on sitova. Ilmoittautumisen deadline on 1.6.2022

Toimintaa somessa!
Haluaisimme esitellä Y-Scouts lippukuntia Instagramissa. Sitä varten toivomme, että saisimme jokaiselta lippukunnalta lyhyen esittelyn, jossa vastaatte muutamaan kysymykseen, sekä kuvan. Muistattehan, että kuvan julkaisemiseen on pyydetty lupa! Lähetä lippukuntasi esittely Emilialle sähköpostilla emilia.korkko@ymca.fi 8.5.2022 mennessä.  

Kysymykset: 
Kerro lippukunnan nimi ja paikkakunta. 
Mikä on lippukuntanne huuto? 
Kuinka vanha lippukunta olette? 
Kerro hauska tai mielenkiintoinen fakta lippukunnasta? 
Missä alaleirissä ja savussa olette Kajolla? 

Y-scouts lippukuntien yhteinen Whatsapp.  
Vastaa kyselyyn, onko tällaiselle tarvetta. Linkki kyselyyn ohessa, vastaa siihen 14.5.2022 mennessä. Linkki kyselyyn tässä

Instagram-tili @yscoutsfin
Y-Scoutseilla on oma Instagram-tili @yscoutsfin ja hashtag #yscouts. Tervetuloa seuraamaan tiliä ja muistakaa käyttää hashtagia. Lippukunnat voivat myös “lainata” esim. Oma leirin tai retken ajaksi tiliä ja postata sinne sisältöä tapahtumasta. Tunnukset voi pyytää työryhmän jäseneltä Emilialta: emilia.korkko@ymca.fi 

Keväisin terveisin,

Y-Scouts työryhmän puolesta

Viestintävastaa, Emilia Körkkö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *