Ajankohtaisia Y-Scouts asioita -syksyn tapahtumat, kajolle yhteiseen alaleiriin? – sähköposti lippukunnille 14.8.2021

Hei lippukunnat,

Toivottavasti teillä on ollut kiva kesä, ainakin somessa on näkynyt huippuja retkiä, leirejä ja purjehduksia. ? Tiedoksenne muutamia ajankohtaisia asioita:

  1. Johtajatulet 27.-29.8.2021. Tervetuloa perjantai-iltana Y-Scoutsien iltanuotiolle. 
  2. International Evening la 4.9. klo 18.00 alkaen
  3. Y-Scouts johtajaseminaari 19.-21.11.2021 Jyväskylässä (Sarpatin leirimaja)
  4. Kajolle yhteiseen alaleiriin?
  5. Instagram-tili @yscoutsfin 

1. Johtajatulet 27. – 29.8.2021Tervetuloa perjantai-iltana Y-Scoutsien omalle iltanuotiolle. Iltanuotiota pitävät työryhmästä Hanna Koskela (Pohjan Veikot) ja Antti Afflekt (Puijon Pojat). Tiedossa keskustelua Y-Scouts toiminnasta, ESG Jamboree projektista, tulevista tapahtumista (ESG:n International Evening ja Y-Scouts Johtajaseminaari) sekä jaetaan lippukuntien kuulumisia. Tervetuloa mukaan! Iltanuotiolle voi tulla, vaikka ei olisi ollut Y-Scouts toiminnassa aiemmin mukana. Voit tulla tutustumaan muihin, jakamaan lippukuntasi kuulumisia, pohtimaan toiminnan kehittämistä tai muuten vain fiilistelemään. 

2. International Evening la 4.9. klo 18.00 alkaen
Tervetuloa kansainväliseen virtuaaliseen iltanuotioon la 4.9. klo 18.00 alkaen.
 Iltanuotio toteutetaan live streamina, jota voit katsoa itsenäisesti tai partiokavereiden kanssa kololla – kiva tapa aloittaa syyskausi! Tapahtuman aikana seikkailemme Euroopassa videoiden kautta, palaamme hetkeksi menneeseen, leikimme ja laulamme (bändi mukana tapahtumassa) sekä viihdymme yhdessä koko kansainvälisen partioyhteisömme voimin. Liity Facebook-tapahtumaan täällä. Tapahtuman löytää ESG European YMCA Scouting and Jungschar Group-sivun kautta. Seuraa tiedotusta myös instagram-tilillä @esgjamboree. 

Tämä iltanuotio on peruuntuneen ESG Jamboree -tapahtuman sijasta järjestettyä ohjelmaa. ESG Jamboreen staabin toteuttamaa ohjelmapakettia voi hyödyntää myös syyskaudella, sieltä löytyy monia hyviä aktiviteetteja. Sen voit ladata täältä.

3. Y-Scouts johtajaseminaari 19. – 21.11.2021 Jyväskylässä Neljäs Y-Scouts johtajaseminaari järjestetään Jyväskylässä (Sarpatin leirimaja) 19.-21.11.2021. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki samoajat, vaeltajat ja aikuiset. Osallistumismaksu on 28 € ja se kattaa ohjelman, ruokailut ja majoituksen. Osallistumismaksu laskutetaan jälkikäteen. Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen Y-Scoutseja ympäri Suomen, jolloin tarjoamme mahdollisuuden verkostoitumiseen sekä uusiin ajatuksiin. Virallinen tapahtumakirje lähetetään syyskuussa ja samalla avautuu ilmoittautuminen tapahtumaan. 

Y-Scouts johtajaseminaari on rento partiotapahtuma, jossa on mahdollisuus verkostoitumiseen sekä uusiin ajatuksiin. Tapahtuman teemanan on tänä vuonna johtajuustyökaluja moninaisuuteen, joka on Helsingin NMKY:n koulutus moninaisuudesta ja kulttuurisesta osaamisesta (MOK Intercultural Competence Training). Koulutuksessa käsitellään muun muassa teemoja kulttuurin vaikutus meihin sekä ryhmädynamiikka ja roolit. Lue lisää täältä.
 Y-Scouts johtajaseminaarissa on sunnuntaina 21.11.2021 lippukuntien välinen edustajainkokous. Siellä lippukunnat keskustelevat ja päättävät yhteisistä asioista ja tulevaisuudesta. Lippukunta voi itse päättää kuka osallistujista edustaa heitä edustajainkokouksessa. Kokouksen esityslista lähetään lokakuun aikana lippukunnille erikseen. Edustajainkokoukseen voi tulla mukaan myös etänä. Tapahtumaan voit ottaa myös mukaan lippukunnan oman tapahtumakalenterin tulevalle vuodelle, jolloin voi päivittää muiden lippukuntien tapahtumia ylös tai pyytää toista Y-Scouts lippukuntaa mukaan yhteistyöhön.

4. Kajolle yhteiseen alaleiriin?Finnjamboree Kajo’22 lähestyy.. Jo Y-Scouts toiminnan käynnistyttyä uudelleen on ollut puhetta Y-Scouts lippukuntien yhteisestä alaleiristä seuraavalle finnjamboreelle. Olemme olleet yhteydessä Kajon alaleiripäällikköön ja sieltä annettiin vihreää valoa. Syksyn aikana Kajo tulee keräämään lippukuntaryhmittymien toiveita majoittua toistensa kanssa samassa alaleirissä kajareiden (lippukunnan yhteyshenkilö) kautta. Lippukuntailmoittautumisten jälkeen aloitetaan työstämään lippukuntien sijoittumista eri alaleireihin, mutta lopullinen alaleirijako vahvistuu vasta alkuvuodesta leirin varsinaisen ilmoittautumisajan päätyttyä. Me toimitamme Y-Scouts lippukunnista Kajolle valmiin listan ja lippukunnat voivat itse myös ilmoittaa toiveena toisia Y-Scouts lippukuntia. Ajantasalla oleva lista lippukunnista löytyy nettisivuilta täältä.

Kajo on hieno tilaisuus lippukuntien yhdessäoloon ja tutustumiseen. Toivomme, että yhteinen alaleiri sopii myös teille. Asiaan liittyen voi laittaa viestiä Hannalle ja mahdollisesti myös kieltää, jos ette halua teidän lippukuntaanne ilmoitettavan yhteiseen alaleiriin. 

5. Instagram-tili @yscoutsfinY-Scoutseilla on oma Instagram-tili @yscoutsfin ja hashtag #yscouts. Tervetuloa seuraamaan tiliä ja muistakaa käyttää hashtagia. Lippukunnat voivat myös “lainata” esim. Oma leirin tai retken ajaksi tiliä ja postata sinne sisältöä tapahtumasta. Tunnukset voi pyytää työryhmän jäseneltä Antilta: antti.afflekt@ymca.fi 

Ps. Nettisivuilta löytyy ajankohtaista tietoa mm. työryhmän yhteystiedot, ansiomerkki-info ja avoimet pestit. Nettisivut ovat osoitteessa: https://ymca.fi/Y-Scouts/ Y-Scouts toimintaan ja työryhmään voi lähteä matalalla kynnyksellä mukaan, työryhmälle voi laittaa viestiä ja voidaan jutella lisää ?

Mukavaa elokuuta ja nähdään johtajatulilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *