Ajankohtaisia Y-Scouts asioita

Y-Scouts johtajaseminaari 22.-24.11.2019 Tampereella! Tervetuloa mukaan! Y-Scouts johtajaseminaari järjestetään Tampereella ja tarjolla on rento partiotapahtuma samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Ohjelmassa on mm. Suomen johtamisverkoston koulutus uudesta apila johtamismallista, Learning Cafe, jossa on aiheena esim. pestijärjestelmä, meripartio ja Y-Scouts ansiomerkit. Lisäksi rentoa yhdessä oloa, ulkoilua, saunomista ja tietenkin sunnuntaina edustajainkokous.
Jatkamme vielä ilmoittautumista, ilmoittaudu mukaan: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=30027  Ilmoittautua voit vielä 31.10.2019 asti. Liitteenä vielä uudestaan tapahtumakirje, jossa on tarkemmin tietoa ja mm. aikataulu. 
Edustajainkokous 24.11.2019 klo 10.30 alkaen Liitteenä on edustajainkokouksen esityslista. Voit liittyä mukaan myös etänä Skypen kautta. Voit ilmoittaa kiinnostuksesi etänä läsnäoloon jo etukäteen ja kommentoida esityslistaa vastaamalla tähän sähköpostiin. 
ESG Day 9.11.2019 ESG päivä on jokavuotinen tapahtuma aina marraskuun ensimmäisen täyden viikon lauantaina. Tämän vuoden päivästä vastaa Saksa. ESG päivän tavoitteena on kokea eri ESG maiden partiota ja kehittää parempaa ymmärrystä niistä. Liitteenä on englanninkielinen ohje ESG päivästä, jonka voi jakaa johtajistolle. 
Ohje johtajille: ESG päivän voi viettää oman toimintaryhmän kesken. Aktiviteetit sopivat paremmin tarpoja-ikäisistä ylöspäin, mutta toki nuorempien partiolaisten kanssa voi joitain aktiviteetteja tehdä. ESG päivää ei tarvitse juuri lauantaina viettää, vaan silloin, kun pystytte. Mieluiten tuon marraskuun ensimmäisen viikon aikana tai vähintään marraskuun puoleen väliin mennessä. Voit valita toimintaryhmällesi sopivat aktiviteetit ja toteuttaa ne kokouksen aikana.

*ESG = European YMCA Scouting and Jungschar Group, YMCA Euroopan alainen toimintaryhmä partiolaisille
Muutamia YMCA-tapahtumia, johon voivat partiolaiset lähteä. Pahoittelut lyhyestä varoitusajasta. 
YMCA Peacemakers -viikonloppu Turussa 16.-17.11.2019. YMCA Peacemakers on avoin verkosto nuorille, jotka ovat kiinnostuneet kansainvälisistä kysymyksistä. Verkoston kautta kerrotaan erilaisista vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksista sekä keskustellaan eri teemoista. Peacemakers -ryhmän löydät Facebookista liity mukaan! Viikonloppu on ilmainen, ilmoita kiinnostuksesi samantien: milla.makinen@ymca.fi
Low Land Games eli Loukkarit 8.-10.11.2019 Pellin leirikeskus, Karjalohja. Kaikille yli 15-vuotiaille namikalaisille. Lisätietoa: https://www.lyyti.fi/reg/loukkarit19
Ps. Muista seurata Instagramista @yscoutsfin -tiliä ja käyttää hashtagia #yscouts
Jos jostain herää kysyttävää, laita viestiä.
Ystävällisin terveisin, Y-Scouts työryhmän puolesta Hanna Koskela 0409640513 Y-Scouts työryhmän puheenjohtaja